Roadtrip nieuwe camper

Hoe plant u een roadtrip met een nieuwe camper?

Het plannen van een roadtrip met een nieuwe camper kun je het best in twee gedeelten doen. Naast het uitstippelen van de route en het uitzoeken van verblijfplaatsen is ook de controle en het klaarmaken van de camper van groot belang. Lees in deze blog alles over de voorbereiding van een roadtrip met een mogelijk nog te kopen nieuwe camper.

Wat voor roadtrip gaat u maken met de nieuwe camper?

Allereerst is het alvast handig om voor uzelf enigszins duidelijk te hebben van wat voor vakanties u houdt. Bent u meer van het verkennen? Of ligt u liever relaxt aan het strand? U hoeft nog niet uw gehele reisplan klaar te hebben, maar het helpt al een beetje als u weet waar u aan toe bent. Niet elke camper is hetzelfde en daarbij is het wellicht al handig om rekening met de omstandigheden te houden. Uiteraard worden campers tegenwoordig zo ontworpen dat ze tegen allerlei weersomstandigheden bestendig zijn. Toch is het bijvoorbeeld niet voor de hand liggend om een nieuwe camper aan te schaffen waarbij uw meeste huishoudelijke taakjes buiten plaatsvinden als u graag de kou opzoekt. Houdt er onder meer rekening mee dat u in een kouder gebied meer tijd binnen in uw camper doorbrengt.

Kiest u ervoor om de zon op te zoeken? Dan is het voor de hand liggend om een nieuwe camper aan te schaffen met een luifel. Zo kunt u heerlijk buiten zitten en heeft u niet teveel last van de zon. Daarnaast is het bij lekker weer minder belangrijk dat u veel zitruimte hebt in uw camper. Wat ook weer eens positief uit zou kunnen pakken voor uw budget. Als u niet zeker weet welke camper het beste past bij uw plannen dan kunt u uw vraag nog altijd bij een van onze verkopers neerleggen. Wij weten precies welke (nieuwe) camper bij uw wensen aansluit. Bent u van de wisselende vakanties? Dan is het ook mogelijk om een camper te huren bij Henk Pen. Zo zit u niet vast aan een bepaald model en kunt u precies de camper huren die bij uw wensen en vakantieplannen past.

Roadtrip nieuwe camper plannen

De planning maken

Het reisgedeelte van het plannen van een roadtrip met de nieuwe camper is altijd het leukst. Of u nu het zonnetje opzoekt of de bergen induikt, een vakantie uitstippelen behoort voor ons in ieder geval tot een van onze favoriete bezigheden. Ziet u Kroatië of Montenegro wel zitten? Doe dan alvast wat inspiratie op via onze blog over de Balkan. Wie weet zit u over enkele maanden wel aan de prachtige robuuste kust nabij Dubrovnik.

Maar waar moet u nu op letten bij het uitstippelen van een roadtrip? Allereerst is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels in het te bezoeken land. Wat zijn de maximale toegestane afmetingen van een camper? Hoe hard mag je waar rijden? En hoe zijn de standplaatsen van campers ingericht? Allemaal zaken om je voorafgaand aan een vakantie goed over in te lezen. Ook moet u zorgen dat uw paspoort en papieren goed in orde zijn voordat u vertrekt. Heeft u dat op orde dan kunt u beginnen aan het echte werk. Stel voor uzelf van te voren vast hoeveel kilometer u per dag wilt afleggen. Zo komt u niet voor een vervelende lange rit te staan. Daarnaast is het gemakkelijker om een geschikte standplaats te vinden. Houdt daarbij ook rekening mee met het kostenplaatje. Stel een maximumbudget op en bekijk waarbinnen u een heerlijke vakantie kunt organiseren.

Tenslotte is het wellicht ook al leuk om voor uzelf op de route naar de verblijfplaatsen wat hotspots aan te stippen. Zoek op Google naar bepaalde mooie plekken per te bezoeken land. Wie weet komt u wel in de buurt! Uiteraard raden wij u aan om tijdens het plannen een roadtrip met uw nieuwe camper ook een goede verzekering af te sluiten. Gaat er onderweg wat stuk aan uw camper, dan weet u ook zeker dat u op tijd door vakkundige mensen wordt geholpen.

Het checken van uw nieuwe camper

Voordat u vertrekt, is het belangrijk om uw camper nog een keer goed na te lopen. Heeft u alle benodigde reserveonderdelen bij? Zijn de papieren op orde? En is de camper voldoende gecheckt op mogelijke mankementen? Er is niks zo belangrijk dan dat u met een gerust hart op pad kunt. Daarna begint de reis. Of u het nu ver buiten de landsgrenzen zoekt of juist dichtbij huis houdt, vergeet vooral niet te genieten. Voor u het weet zit de roadtrip erop en kunt u alweer wegdromen bij uw volgende camperuitje!

Voor een compleet aanbod aan nieuwe campers bij Henk Pen klikt u op deze link! Wij zien u graag eens langskomen in onze showroom. Dan nemen we samen met u uw wensen door en zoeken wij naar de meest geschikte camper voor uw tripje!