Kampeerland Nederland: de mooiste natuurparken

Met de camper op pad

In het eerste deel las u over de meest verrassende steden van Nederland. Nu gaat de aandacht naar de mooiste natuurparken om te kamperen. Voor een heerlijke kampeervakantie hoeft u lang niet altijd de Nederlandse landsgrenzen te verlaten. Niet alleen het accent verandert per tien minuten rijden, ook in onze natuur zit de nodige variatie! Lees hier alles over de mooiste natuurparken van Nederland!

De Hoge Veluwe (provincie Gelderland)

Zoekt u een perfecte locatie en wilt u niet te lang rijden? Dan is de Hoge Veluwe een geweldige plek om uw kampeervakantie door te brengen. Het enorme bosrijke, heidegebied vormt de ideale omgeving voor een heerlijke wandeling door de natuur. Ook als fietsliefhebber bent u op de Veluwe op de juiste plek. Met ruim 40 kilometer aan fietspaden is het fietsnetwerk van het natuurgebied op zijn minst uitgebreid te noemen. Neemt u niet uw eigen fiets mee? Geen enkel probleem! Op verschillende locaties in het natuurpark kunt u gratis en voor niets gebruik maken van de zogenoemde Witte Fietsen!

Of u nu met de camper of caravan op pad gaat, de Veluwe is vanuit vrijwel iedere plek in Nederland gemakkelijk te bereiken. Voornamelijk gelegen in de gemeenten Arnhem en Ede, is het nationaal natuurpark vrijwel in het midden van Nederland. De vele campings, camperplaatsen en andere toeristische punten zorgen ervoor dat de Hoge Veluwe een topplek is om uw kampeervakantie door te brengen! Tenslotte is het prima te combineren met een dag in prachtstad Amersfoort!

 

Kamperen op de veluweDe Loonse- en Drunense Duinen (provincie Noord-Brabant)

Tussen ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Waalwijk vindt u de Loonse- en Drunense Duinen. Een prachtig veranderend landschap gekenmerkt door zandduinen en -vlakten, heide en dennenbos. Dit natuurpark is zowel lokaal als nationaal een van de absolute trekpleisters voor liefhebbers van natuur. Het is niet alleen uiterst geschikt voor een mountainbiketocht of een stevige wandeling; het is ook een prima locatie voor een week(end)je kamperen. Of u nu graag in een tentje verblijft of met een camper of caravan op pad gaat, de Loonse- en Drunense Duinen is een prachtlocatie voor een kampeervakantie. 

Rondom het natuurgebied zijn verschillende goede campings te vinden. Ook in de directe omgeving, bij steden als Den Bosch en Tilburg zijn er genoeg standplaatsen te vinden. Bent u geen liefhebber van een bungalow of tent? Kies er dan voor om een camper of caravan te huren bij Henk Pen alvorens u afreist naar de Loonse- en Drunense Duinen. Wist u dat dit natuurgebied een prominente rol heeft gespeeld in de Duitse bezetting van Nederland? Kom er alles over te weten tijdens een wandeling langs de speciaal uitgestippelde looproute! 

 

Met de camper naar de Drunense duinenDe Biesbosch (provincie Noord-Brabant & Zuid-Holland)

De Biesbosch geldt als een enorm uitgestrekt natuurgebied in het noordwesten van Noord-Brabant en de directe omgeving van Dordrecht. Met de vele moerassen, riviertjes en polders is het een uniek gebied in heel Europa. In het groene natuurpark komen de Waal en Maas samen in het Hollands Diep. Het gebied gekenmerkt door de vele riviertjes en ontelbare eilandjes is een meer dan geschikte locatie om het lokale wildlife te spotten. Van bevers tot reeën en van vossen tot tientallen soorten vogels; je ziet het allemaal in en rondom de beekjes van natuurpark de Biesbosch.  

Wij horen u denken: ‘hoe kan een nationaal park gevormd door water nu een geschikte bestemming zijn voor mijn kampeervakantie?’ Een terechte vraag. Toch is er voor u genoeg ruimte om met uw caravan of camper te staan. Met maar liefst 19 campings en nog allerlei andere verblijfplaatsen heeft u uw verblijf voor het uitkiezen. Waar u in uw wel te besteden uurtjes in andere natuurparken kunt kiezen om een flinke wandeling te maken of te gaan mountainbiken, kunt u op het water van de Biesbosch schitterende boottochten maken. Geniet van een van Nederlands mooiste natuurparken tijdens uw welverdiende kampeervakantie!

 

Met de caravan naar de BiesboschDrents-Friese Wold (provincie Drenthe & Friesland)

Na drie geweldige locaties in midden- en zuidelijk Nederland, is er natuurlijk ook aandacht voor het prachtige noorden van ons land. Drenthe alleen al staat bekend om haar sfeervolle bossen en uitgestrekte natuurlandschappen. Ook aan Friesland heeft menig natuurliefhebber zijn hart verpand vanwege zijn vele wateren. En dan hebben we het nog niet eens over de pracht en praal van de Waddeneilanden gehad. Toch zoeken we het in deze blog wat zuidelijker in de Friese provincie. In het Drents-Friese Wold om precies te zijn. 

De variatie in het Drents-Friese Wold maakt het gebied zo bijzonder. Met een zandverstuiving, dennen- en loofbossen, moerassen en zelfs vennen is geen vierkante kilometer hetzelfde in het noordelijke natuurgebied. Voor een liefhebber van natuur een geweldige locatie om te verblijven. Bent u zo’n natuurfanaat? Dan heeft u geluk! Rondom het Drents-Friese Wold zijn genoeg campings te vinden voor een prettig verblijf. Met een ruim aanbod aan activiteiten is het dit natuurpark geschikt voor jong én oud!

 

Kamperen in het Drents-Friese Wold

Oosterschelde (provincie Zeeland)

Sinds mei 2002 is de Oosterschelde en zijn omgeving uitgeroepen tot een nationaal park. Door de flinke omvang heeft het tot op het moment van vandaag nog altijd de titel ‘grootste nationale park van Nederland’ in handen. Waar u in andere gebieden veelal kunt wandelen en mountainbiken, is er in de Oosterschelde ook uitstekend de mogelijkheid om te duiken. Door het samenkomen van zowel zoet als zout water hebben zich er door de jaren heen bijzondere flora en fauna gevestigd. Met een beetje geluk komt u zeehonden of zelfs een groep bruinvissen tegen. 

Voor wie niet thuis is in het verkennen van de onderwaterwereld als duiker of duikster biedt het Oosterscheldepark nog genoeg andere mogelijkheden. Bij een verblijf op een camping in de regio is er vrijwel altijd een strand op fietsafstand. Bij lekker weer is er vrijwel geen plek op aarde prettiger om te verblijven als de adembenemende natuurstranden van Zeeland. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan deltapark Neeltje Jans, dat direct aan de Oosterschelde gelegen is!

 

Kamperen aan de OosterscheldeNederland staat bekend om zijn diversiteit aan natuur. Met honderden prachtige parken, bossen en andere natuurgebieden is het smullen voor de liefhebber. Net zo kenmerkend als de prachtige natuur is de ruimte om te kamperen. Vrijwel ieder dorp of iedere stad heeft minstens een camping in de buurt. Er is dan ook niks handiger tijdens een vakantie in eigen land om een caravan of camper (tijdelijk) in bezit te hebben. Bekijk het gehele aanbod van Henk Pen en huur of koop een prachtig kampeervoertuig voor een welverdiende kampeervakantie!