Gebruikte camper kopen

Vijf tips bij het kopen van een gebruikte camper

Bij het kopen van een gebruikte camper komt veel kijken. Wij stellen daarom voor u een top vijf tips samen van zaken waar u zeker aan moet denken bij de aankoop van een tweedehands camper.  Er is namelijk niks zo belangrijk als voorbereid op pad gaan voor een bezichtiging van een (nieuwe) camper of caravan.

1. Weet wat voor gebruikte camper u gaat kopen

Het klinkt erg voor de hand liggend maar het is desalniettemin noodzakelijk voor de aankoop van een tweedehands camper. Het is belangrijk om uzelf in te lezen over de camper die u gaat bezichtigen. Wat voor problemen komen er bijvoorbeeld geregeld voor bij het model? Wat is de gemiddelde prijs van voor soortgelijke camper? Probeer voor uzelf op een rij te hebben wat u precies zoekt in een nieuw kampeervoertuig. Check ook, mocht u ervoor kiezen om bij een particuliere verkoper te kopen, de achtergrond van de verkoper. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een betrouwbare aankoop doet. Tenslotte moet u er ook rekening mee houden dat u niet zomaar elke camper op een B-rijbewijs mag besturen. Controleer dus goed of de camper onder 3.500kg weegt. Is hij zwaarder? Dan heb je een aanvullend rijbewijs nodig.

2. Koop een gebruikte camper bij een erkend bedrijf

Het kopen van een gebruikte camper bij een particuliere verkoper kan u wellicht wat geld besparen. Toch is het een aanrader om uw aankoop bij een erkend bedrijf te doen. Allereerst is de deskundigheid van een erkend bedrijf als Henk Pen al goud waard. Komt er een camper met schade binnen? Dan wordt deze altijd goed gecheckt en vervolgens gerepareerd waar nodig. Daarnaast zijn onze verkopers én werkplaatsmedewerkers ervaren. Zij weten wat ze doen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van campers en caravans. Tenslotte is een aankoop bij een BOVAG-erkend bedrijf gewoon een stuk betrouwbaarder vanwege de goede afhandeling en eventuele garantieperiode.

3. Check de camper op schade

Een gebruikte camper heeft vrijwel altijd wel wat gebruikssporen. Dit hoeft natuurlijk geen spelbreker te zijn. Zeker niet als het verder geen problemen oplevert en het geen afbraak doet aan de uitstraling van de camper. Toch is het belangrijk om op zoek te gaan naar dieper gelegen problemen. Deukjes op het dak door hagel, scheurtjes in het kunststof en beschadigde kitrandjes kunnen al snel van een klein probleempje ontaarden in ongekende problematiek. Bij hevige regenval is de kans op waterschade en lekkages vele malen groter. Ook raden wij u aan om het onderstel goed na te kijken op mankementen. Is dit niet in orde, koop de camper dan niet! Bij een aankoop bij Henk Pen hoeft u echter niet bang te zijn voor schade, vervelende mankementen of stukken. Voordat een tweedehands camper bij ons in de showroom terecht komt, wordt hij grondig gecheckt en zo nodig gerepareerd.

4. Huur een camper voordat u er een koopt

Deze tip geldt natuurlijk niet voor iedereen. Bent u al bekend met het reizen met een caravan of camper, dan weet u intussen wel waar u aan toe bent. Is het op vakantie gaan met een camper nieuw voor u? Dan is het aan te raden om eerst een vakantie te houden in een huurcamper. Zo ontdekt u op een prettige manier of het reizen met behulp van een camper iets voor u is. Daarnaast kunt u al even wennen aan het besturen van een camper. Als u na die vakantie echt het gevoel heeft dat dit uw manier van vakantie vieren is, dan rest enkel het aankopen van een geschikte (gebruikte) camper nog!

5. Vraag om een onderhoudshistorie

Vraag bij het kopen van een gebruikte camper altijd om de onderhoudshistorie. Daarmee ziet u direct in waar eerdere problemen zich hebben voorgedaan. Is er helemaal geen onderhoud gepleegd in bijvoorbeeld 15 jaar tijd? Dan klopt er iets niet. Hierin zouden onder andere de Apk-keuringen van de camper in opgenomen moeten zijn. Een goed onderhouden camper wijst zo goed als zeker op een verstandige aankoop!

Voor een compleet overzicht van het aanbod aan tweedehands campers kunt u via deze link terecht op de website van Henk Pen!