Aan de achterzijde van de showroom bevindt zich een goed geoutilleerde, modern uitgeruste werkplaats met o.a. computergestuurde balanceerapparatuur en twee remmentestbanken. Hier kunnen tegelijkertijd zeven caravans in reparatie worden genomen. Werkplaats receptie

Goed opgeleid en gediplomeerd personeel voert, aan ieder merk, professioneel de nodige onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit. De nieuwste technische hoogstandjes worden verricht, zoals bijvoorbeeld Profile Repair van het plaatwerk van caravans. Natuurlijk behoort de inbouw van accessoires ook tot de mogelijkheden, evenals schadetaxaties en het afwikkelen van schadegevallen. Van elke caravan, vouwwagen of kampeerauto, die in de werkplaats is geweest, wordt de geschiedenis bijgehouden. Hierdoor kan te allen tijde het juiste onderhoudsadvies worden gegeven.

Henk Pen Caravans is erkend/gecertificeerd door alle Nederlandse branche verenigingen: ANWB, BOVAG, FOCWA en PACK. De unieke FOCWA mobiele service zorgt op locatie voor onderhoud en reparatie van stacaravans. Tenslotte is er een speciale caravan-wasstraat.