Hoe kan ik zien welke huurvoertuigen beschikbaar zijn?

Hiervoor is het Henk Pen boekingsplatform in het leven geroepen. Hierop kunt u alle huurmodellen zien, beschikbaarheid checken en direct een boeking plaatsen. Kijk via deze link verder: https://verhuurplatform.henkpen.nl/

Wat is de minimale huurperiode van een voertuig?

De minimale huurperiode is 7 dagen.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

U dient 50% van de overeengekomen huursom te betalen binnen drie dagen na acceptatie van de huurovereenkomst. De resterende 50% van de huursom betaalt u drie weken voor aanvang van de huurperiode. Indien de huurovereenkomst drie maanden of langer dan drie maanden voorafgaand aan de huurperiode tot stand komt dient u 25% van de overeengekomen huursom te betalen binnen drie dagen na acceptatie van de huurovereenkomst, 25% drie maanden voor aanvang van de huurperiode en de resterende 50% drie weken voor aanvang van de huurperiode. Indien de huurovereenkomst minder dan drie weken voorafgaand aan de huurperiode tot stand komt dient de volledige huursom ineens te worden voldaan.

Wat moeten we schoonmaken bij het inleveren van het voertuig?

Schoonmaken van de buitenzijde caravan doet Henk Pen. Binnenkant van de caravan dient schoon te zijn bij inleveren na de huurperiode, evenals het cassettetoilet. Mocht dit niet het geval zijn dan zullen wij €300,00 inhouden op de borg

Met welk rijbewijs mag ik een camper besturen?

Wij verhuren bij Henk Pen uitsluitend campers die u mag rijden met rijbewijs B. Dat wil zeggen dat wij uitsluitend campers verhuren met een toegestane maximum massa van 3500 KG. Wilt u een camper rijden met een toegestane maximum massa van méér dan 3500 KG? Dan heeft u een C1 of C rijbewijs nodig.

Welke regelementen zijn er rondom Covid-19?

Het coronavirus heeft de wereld nog altijd in zijn greep. Het is dus erg logisch dat dit twijfel en vragen met zich mee brengt. Bij Henk Pen doen we er alles aan om jullie veilig en met een gerust hart op vakantie te sturen met onze verhuurvoertuigen.

Om vooraf extra duidelijkheid te scheppen omtrent annulering hieronder onze aangepaste Covid annuleringsvoorwaarden.

 • Wanneer in Nederland en de volgende landen (België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië en Portugal) alle campings en kampeerterreinen dicht gaan in de door u gekozen huurperiode, of er geldt een algeheel negatief reisadvies, dan geldt er een teruggave van de huursom minus 25% . Deze 25% zijn ter compensatie voor reeds gemaakte boekingskosten. In alle andere gevallen gelden onze algemene verhuurvoorwaarden en daarbij horende annuleringsvoorwaarden. Dit zijn de verhuurvoorwaarden die ook gelden voor GoSharing Europe. Deze zijn te vinden via: henkpen.nl/voorwaarden-verhuur/
  Als Henk Pen (verhuur) hanteren we de door de BOVAG gecommuniceerde richtlijnen van de (gedeeltelijke) lockdown in Nederland.

Kan ik de camper of caravan bekijken waarmee ik op vakantie wil?

Ja dat kan! Indien het model in onze showroom staat kunt gerust komen kijken in onze showroom. Verstandig is het wel eerst te bellen of het door u gekozen model fysiek aanwezig is op onze bedrijfslocatie.

Welk rijbewijs is nodig voor het rijden met een caravan?

Rijbewijs B is voor het rijden met de caravan in de meeste gevallen geschikt. Zolang de toegestane maximale massa van de auto + caravan (leeg gewicht + laadvermogen) samen niet hoger is dan 3500 KG heb je geen rijbewijs B+ of BE nodig. Kom je hierboven? Dan is vaak een BE rijbewijs verplicht.

Zijn de campers en caravans verzekerd?

Ja, alle campers en caravans zijn via Henk Pen volledig verzekerd. Het is voor u zelf wel aan te raden een reisverzekering en (eventueel) annuleringsverzekering af te sluiten bij uw eigen verzekeraar of tussenpersoon.

Waar moet een bestuurder van een huurcamper aan voldoen?

De bestuurder van een van onze huurcampers moet op de datum van de huurperiode een minimale leeftijd van 23 jaar hebben en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Wat moet ik doen wanneer ik schade heb gereden met mijn huurcamper of caravan?

Erg vervelend natuurlijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg er natuurlijk voor dat u eerst zelf in veiligheid bent en vermijd alle risicovolle en onveilige situaties.
Meld hierna de schade zo snel mogelijk bij een van de medewerkers van Henk Pen verhuur. Kunt u, ondanks de schade, wel verder met uw vakantie? Dan vervolgt u gewoon uw weg. Mocht het voertuig defect zijn, dan zal in overleg met een medewerker van Henk Pen verhuur een oplossing worden gezocht. Deze oplossing wordt altijd in onderlinge overeenstemming uitgevoerd.

Wat moet ik doen bij een ongeval?

Veiligheid boven alles
-Breng eerst jezelf en andere betrokkenen in veiligheid en zorg voor gewonden. Verplaats een gewonde niet.
-Bel 112 voor een ambulance of politie. Dit is in Nederland niet nodig bij lichte blikschade.
-Verlaat de plaats van het ongeval niet zonder al je gegevens achter te laten. Het is strafbaar om de plek van het ongeluk te verlaten zonder je gegevens uit te wisselen of gewonden te helpen.
-Zorg dat de voertuigen veilig staan. Gebruik een gevarendriehoek om ander verkeer te waarschuwen. Wordt het verkeer niet geblokkeerd? Laat dan de voertuigen staan. Moet de auto toch verplaatst worden, maak dan eerst foto’s van de situatie en de schade (tip, gebruik je mobiele telefoon). Loop rond alle voertuigen en fotografeer zoveel mogelijk.

Verzamel bewijs
-Noteer gegevens van getuigen (naam, adres, telefoonnummer en eventueel kenteken). Doe dit zo snel mogelijk zodat de getuigen hun weg weer kunnen vervolgen.
-Zijn er slipsporen, glas en dergelijke, maak daarvan foto’s.
-Indien er politie na het ongeluk aanwezig is vraag dan om het nummer van het proces-verbaal of de registratie set.
Mobiel schade melden
-Sinds maart 2016 is het mogelijk om een aanrijding in Nederland digitaal te melden. Dit kan via de app of website van mobielschademelden.nl

Problemen
-Ga niet met de ander in discussie over de schuldvraag.
-Ga niet in op voorstellen om de schade direct te regelen.
-Rijdt de auto niet meer? Bel dan de hulpdienst van je autoverzekering om het voertuig te laten wegslepen. Kijk op je groene kaart voor gegevens.
Aanrijding op de snelweg
-Een aanrijding op de snelweg met alleen blikschade? Rij dan samen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats of tankstation. Vul hier samen met de andere partij het schadeformulier in. Dit voorkomt files en zorgt ervoor dat je zelf minder risico loopt. Dit is een richtlijn -van Rijkswaterstaat, politie en verzekeraars.

Welke landen mag ik bezoeken met mijn huurvoertuig?

U mag met de gehuurde camper of caravan alle landen bezoeken die als zodanig vermeld staan op het verzekeringsbewijs (groene kaart) meegeleverd bij de huur van uw voertuig.

Wie kan ik bellen bij een noodgeval op zondagen en feestdagen met onze verhuurcamper of caravan?

Hiervoor kunt u het noodnummer van onze verzekeraar bellen de Aveco Alarm Centrale: + 31 (0) 523 – 20 80 30.

Mag mijn huisdier mee in de camper?

Uw huisdier mag mee in de camper, mits dit minimaal 2 weken voor de huurperiode bij ons bekend is. Belangrijk is natuurlijk dat de schoonmaak van de camper hier geen hinder van ondervindt.

Kan ik mijn auto achterlaten bij Henk Pen?

Dat kan! We hebben ruime parkeergelegenheid op ons terrein en bewaren uw autosleutels graag in onze sleutelkluis.

Kan ik een optie nemen op een camper of caravan?

Henk Pen verhuurplatform werkt zonder opties. Dat wil zeggen dat het niet mogelijk is een optie te plaatsen. Bij ons geld dus: “wie het eerst komt, het eerst maalt.”

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Een annuleringsverzekering is niet perse nodig. Wel kan het verstandig zijn een annuleringsverzekering af te sluiten. Raadpleeg hiervoor uw eigen verzekeraar of tussenpersoon.

Ik krijg een comfort safe inventarispakket mee, wat zit hier precies in?

Check voor de exacte inhoud van onze inventarispakketten: https://henkpen.nl/verhuur/inventarispakketten/

Ik heb een all inclusive inventarispakket gehuurd, wat zit hier precies in?

Check voor de exacte inhoud van onze inventarispakketten: https://henkpen.nl/verhuur/inventarispakketten/

Waarom worden er boekingskosten gerekend op het boekingsplatform?

De boekingskosten bedragen €19,00 euro en worden onder andere gebruikt om:

 • het boekingsplatform in de lucht te houden
 • uw gegevens te beveiligen en
 • natuurlijk onze dienstverlening via het platform te blijven verbeteren

Ik wil de camper of caravan graag eerder retourneren, kan dat?

Dat kan. Maak hiervoor wel even een afspraak met een van onze medewerkers. Dit kunt u het best doen per mail of telefoon. Helaas heeft u bij het eerder retourneren van een huurcamper of caravan géén recht op restitutie van gelden.

Ik wil de camper of caravan graag later terugbrengen, kan dat?

Normaliter is dit niet mogelijk. Dit kan uitsluitend na hierover een afspraak te hebben gemaakt met de medewerkers van Henk Pen. Hieraan zitten uiteraard ook extra huurkosten verbonden.

Ik heb persoonlijke bezittingen in de camper of caravan laten liggen, waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

Ja, er is en bak met gevonden voorwerpen vanuit de verhuur. Deze wordt achter de werkplaatsreceptie balie bewaard. U kunt hier naar vragen bij een van onze medewerkers.

Schades: Hebben jullie tips om schade aan de huurcaravan of camper te voorkomen?

Helaas gebeurt het wel eens dat er schade ontstaat aan een huurvoertuig. Het merendeel hiervan kan voorkomen worden. Hieronder een paar praktische tips:

 • Zet bijbouw, zoals je voortent of luifel, goed vast met stormbanden en scheerlijnen. Draai bij een slechte weersvoorspelling de luifel te allen tijde in!
 • Kijk aandachtig de instructiefilms en luister goed tijdens de briefing. Hierdoor voorkom je het verkeerd gebruik van de apparatuur en daarmee verklein je de kans op defecten/schade.
 • Wees je bewust van de afmetingen van de camper of caravan. Check deze van tevoren en hou hier rekening mee. Een camper is wezenlijk anders dan een personenauto. Wees hier goed van bewust.
 • Vraag anderen altijd met u mee te kijken bij het inparkeren of rangeren van uw kampeervoertuig. Twee zien obstakels altijd beter dan 1 en de achteruitrijcamera ziet niet altijd alles.
 • Controleer waar en wat je tankt! Het komt helaas wel eens voor dat er diesel in de schoonwatertank terecht komt. Of benzine in de dieseltank gestopt wordt. Wees bij het tanken dus alert welke tank je vult en welke brandstof je tankt!
 • Doe kasten en luiken altijd voorzichtig open na een rit. Er kan tijdens het rijden e.e.a. verschoven zijn in de lades waardoor dit naar beneden kan vallen bij het openen van de kasten en luiken.
 • Planning is belangrijk: plan je route van tevoren en vermijd daarbij smalle wegen, kleine tunnels of lange krappe bergpassen.
 • Zoek altijd een betrouwbare omgeving om te overnachten. Overnacht bij voorkeur niet op een parkeerplek langs de snelweg. Hou bij het kiezen van een parkeerplek ook rekening met de afmetingen van de camper.
 • Pak je rust! Je bent immers op vakantie. Bouw tijdens je reis voldoende rustmomenten om vermoeidheid onderweg te voorkomen. Zo blijf je scherp achter het stuur.

Heeft u uw vraag niet gevonden? Of wilt u meer informatie over onze verhuurafdeling? Neem dan contact op met ons verhuurteam via onderstaand formulier.